MENU

Welkom bij PSA Finance! Hoe kunnen wij u helpen?

Ik rijd mijn auto:

Financieel comfort binnen handbereik

Of u nu een particuliere of zakelijke rijder bent. Bij PSA Finance kunt u terecht voor vele mobiliteitsoplossingen zoals leasing, financiering, verzekering en onderhoudscontracten. Met een team van ruim 100 medewerkers staan wij altijd voor u klaar! Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel en wij doen er altijd alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Wanneer u kiest voor PSA Finance dan kiest u voor:

 • Ruim 45 jaar ervaring
 • Mooie merken: Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Free2Move
 • Totale mobiliteitsoplossingen
 • Wij kennen uw auto als geen ander
 • Top 10 leasemaatschappij van Nederland
Meer over ons
Kies ook voor elektrisch rijden

Ontdek de talrijke voordelen van elektrisch rijden: soepel en geruisloos, een onmiddellijk beschikbaar koppel, geen CO2-uitstoot, snel opladen en geen brandstofkosten. Alles draagt bij aan een optimaal rijcomfort voor alle inzittenden!

Ontdek uw mogelijkheden met Private Lease:

Veelgestelde vragen

CONTRACT

Iets op mijn contract is niet juist (bijv. achternaam, geboortedatum, type auto). Wat nu?

Hiervoor moet helaas een nieuwe aanvraag ingediend worden.

Ik heb mijn contract eerder aangeleverd dan 1-1-’22

Voor het recht op subsidie wordt er gekeken naar de tekendatum op het contract. De aanvraag kan in 2021 zijn gedaan, maar de tekendatum en de datum van toesturen van het contract aan PSA Finance moet in 2022 liggen.

De online Mijn-omgeving geeft aan dat mijn contract expired (verlopen) is. Nu heb ik geen contract om aan te leveren.

Wij verzoeken u vriendelijk een mail te sturen naar klantenservices@psafinance.com. Wilt u hier alstublieft het volgende onderwerp in vermelden: Kopie contract i.v.m. subsidie. Op deze manier kunnen wij uw verzoek direct herkennen.

Zijn alle overige documenten wel akkoord, of moet ik deze opnieuw aanleveren?

Alle aanvragen die zijn ingediend zijn behandeld en hiervan zijn de auto’s inmiddels bij de dealer besteld. U heeft hier een bevestiging per e-mail over ontvangen. Mocht uw aanvraag niet compleet zijn aangeleverd dan heeft u hierover inmiddels bericht gekregen..

Moet ik de bevestiging van ontvangst vanuit jullie van het contract afwachten voor aanvraag van de subsidieregeling? 

Nee, dit is niet nodig.

Kan ik mijn contract nog ontbinden als ik niet in aanmerking kom voor subsidie?
Mocht de subsidie om welke reden dan ook niet worden toegekend door de overheid, dan is dit geen reden om af te zien van het private lease contract dat u sluit. 


SUBSIDIE-AANVRAAG

Welke maatschappij moet ik selecteren bij de subsidie-aanvraag (PSA Finance staat er niet tussen)?

Wij staan ingeschreven in het handelsregister onder PSA Financial Services B.V., Peugeot Private Lease, Citroën Private Lease en DS Private Lease.

Kan ik de subsidie aanvragen voordat ik mijn auto heb ontvangen of voordat deze op mijn naam staat?

Ja dat is mogelijk. Zie voor meer uitleg https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/stappenplan-sepp-lease-nieuw-kenteken-nog-niet-op-naam

Voor inhoudelijke vragen over de subsidieregeling kunt u contact opnemen met de rijksoverheid.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/subsidie-aanvragen/lease-nieuw of de FAQ’s van het RVO https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/veelgestelde-vragen

Voor welke auto’s geldt de subsidie?
De subsidie geldt alleen op volledig elektrische auto’s (EV). Brandstof en Plug-in Hybride (PHEV) modellen zijn dus uitgesloten! 

Hoe hoog is de subsidie?
Het bedrag dat u aan subsidie kunt krijgen voor het Private Leasen van een elektrische auto is € 3.350. De looptijd van uw Private Lease contract dient minimaal 48 maanden te zijn. De € 3.350 wordt dan over 48 maandtermijnen aan u terugbetaald. Kiest u bijv. voor een contract van 60 maanden dan wordt de subsidie ook aan u terugbetaald gedurende de eerste 48 maanden van uw contract. 

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie?
Als particulier kunt u in 2022 eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij het private leasen (of aanschaffen) van een elektrische auto, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de milieusubsidie. 

Wanneer en hoe kan ik de subsidie aanvragen?
Vanaf 3 januari 2022 09.00 uur heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op een elektrische private lease auto. U kunt de subsidie aanvragen nadat u de leaseovereenkomst heeft gesloten. Let op: de auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd!
U kunt uw aanvraag direct zelf regelen via de website van de Rijksoverheid:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp 

Hoe verloopt de online aanvraag van een elektrische auto met mogelijke subsidie precies? 

 • Stap 1: u doet in 2021 een aanvraag (bestelling) voor uw nieuwe elektrische private lease auto. Dit kan een voorraad-model zijn of u stelt de auto zelf samen. Vanaf januari 2022 kan deze auto pas tenaamgesteld worden en aan u worden afgeleverd.  
 • Stap 2: u verstuurt de aanvraag via deze website 
 • Stap 3: u ontvangt een bevestiging per e-mail met hierin alle relevante informatie 
 • Stap 4: uw aanvraag wordt beoordeeld
 • Stap 5: indien uw aanvraag is goedgekeurd kunt u via het klantenportaal ‘Mijn Private Lease’ al de benodigde documenten, behalve het contract, uw SEPA-machtiging en de subsidieverklaring, uploaden
 • Stap 6: wanneer uw documenten zijn gecontroleerd ontvangt uw dealer een orderbevestiging onder voorbehoud en ontvangt u ook een aparte e-mail met verdere informatie 
 • Stap 7: het contract kan vanaf 1 januari 2022 aan PSA Financial Services Nederland BV worden geretourneerd via de speciale link die u eerder per e-mail van ons heeft ontvangen. Bewaar deze e-mail dus goed! 
 • Stap 8: u kunt vanaf 3 januari 09:00 uw subsidie-aanvraag indienen via de website van de Rijksoverheid: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp 

Let op: hiervoor bent u dus zelf verantwoordelijk. Aanngezien de subsidiepot eindig is geldt hier: wie het eerst komt, wie het eerst maalt dus zet aub een notitie in uw agenda zodat u het niet vergeet. 

Bekijk hier het overzicht.

U vindt uw facturen terug in uw beveiligde Mijn Omgeving. Mijn Private Lease kunt u activeren middels de link in de e-mail die u hierover heeft ontvangen. Als u uw facturen graag direct per mail ontvangt, kunt u dit aangeven in Mijn Private Lease bij ‘communicatie voorkeuren’. Het is niet meer mogelijk facturen per post te sturen. De eindfactuur voor extra gereden kilometers is nog niet terug te vinden in Mijn Private Lease. U ontvangt deze factuur nog wel per reguliere post.

U kunt een afschrijvingstabel aanvragen via Mijn financiering. Dit is uw persoonlijke online omgeving.
U kunt het aanvraagformulier vinden onder ‘Wijzigingen doorgeven’, optie 8 ‘Aanvraag aflossingstabel’.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie met betrekking tot werk en inkomen hebben wij gegevens van u nodig. U ontvangt een persoonlijk account voor uw Mijn Omgeving waar u veilig en eenvoudig documenten kunt uploaden; specifiek datgene dat we in uw situatie nodig hebben.

Iedere schade meldt u binnen één werkdag telefonisch aan de schadeafdeling van PSA Finance, ongeacht de oorzaak en de omvang van de schade. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 088 2012600, optie 1.

Voor iedere schade stuurt u een leesbare kopie van het volledig ingevulde schadeformulier aan: autoschade@one-uw.nl.

Wilt u liever het originele schadeformulier per post sturen?
Dit kan naar:
One Underwriting B.V.
T.a.v PSA Finance Private/Free2Move Lease
Postbus 3234
4800 DE BREDA

Het schadeformulier kunt u ook vinden in uw MijnOmgeving. Een goed ingevuld schadeformulier bevordert een snelle afhandeling en vergroot de kans op verhaalbaarheid. U kunt de schade laten herstellen door uw dealer.