Coronavirus pandemie
We werken momenteel met een bijna "business as usual"-capaciteit. We nemen echter alle nodige stappen om ervoor te zorgen dat tijdens deze pandemie rekening wordt gehouden met de behoeften van onze klanten, medewerkers en partners. Als gevolg hiervan werken onze medewerkers vanuit huis; het kan dus zijn dat onze werkzaamheden langer duren dan normaal. Meer informatie
   
 
Veelgestelde vragen financieringen1. Heeft u een vraag over Private Lease?

Klik dan op een van onderstaande links:

FAQs Peugeot klik hier

FAQs Citron klik hier

FAQs DS klik hier
Naar boven

2. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

U kunt dit schriftelijk bij ons doen door een briefje te sturen naar PSA Financial Services Nederland B.V., Postbus 23341, 1100 DV Amsterdam, of door een mail te sturen naar klantenservices@psa-finance.com. In beide gevallen graag onder vermelding van het contractnummer.
Naar boven

3. Hoe kan ik een wijziging van een rekeningnummer doorgeven?

U kunt dit schriftelijk bij ons doen door een briefje te sturen naar PSA Financial Services Nederland B.V., Postbus 23341, 1100 DV Amsterdam, of door een mail te sturen naar klantenservices@psa-finance.com. In beide gevallen graag ondervermelding van het contractnummer.
Naar boven

4. Ik wil een kopie van het contract

U kunt dit bij ons opvragen door te bellen met 088 - 201 2600 of door het verzoek per mail door te geven via klantenservices@psa-finance.com
Naar boven

5. Ik wil een contractsovername

U kunt dit bij ons aanvragen door te bellen met 088 - 201 2600 of door een verzoek per mail door te geven via klantenservices@psa-finance.com
Naar boven

6. Ik wil een ander onderpand

Voordat u de nieuwe auto koopt dient u contact met ons op te nemen door te bellen met 088 - 201 2600 of door te mailen naar klantenservices@psa-finance.com. Wij zullen namelijk eerst moeten bekijken of de nieuwe auto voldoende waard is om als onderpand te kunnen dienen. Bij een Citron Choices of Peugeot Perspectief-contract kan er geen wijziging van het onderpand plaatsvinden. Als u een andere auto wilt kopen, kan het netto openstaande saldo van de financiering wel meegenomen worden in een nieuw financieringscontract. Uw dealer kan u daarover verder informeren.
Naar boven

7. Ik wil een andere vervaldatum

U kunt dit bij ons aanvragen door te bellen met 088 - 201 2600 of door het verzoek per mail door te geven via klantenservices@psa-finance.com
Naar boven

8. Wat is mijn netto saldo?

U kunt dit bij ons opvragen door het verzoek per mail door te geven via klantenservices@psa-finance.com
Naar boven

9. Hoeveel boete betaal ik bij vervroegd aflossen?

U kunt uw lening op elk moment geheel of gedeeltelijk aflossen. U hoeft dan geen rente meer te betalen over dat bedrag. Als u eerder wilt aflossen, dan kost dit 1% of 0,5% van het bedrag dat nog niet is afbetaald. Als uw overeenkomst nog meer dan een jaar geldig is, kost dit 1%. Als uw overeenkomst minder dan een jaar geldig is 0,5%. De kosten kunnen nooit hoger zijn dan de rente die u nog moet betalen.
Naar boven

10. Word ik aangemeld bij het BKR?

Wij zijn verplicht elke financiering aan te melden bij het BKR in Tiel. Indien het een financiering betreft met een restantbetaling, vinden er twee registraties plaats: n voor de restantbetaling en n voor de som van de termijnen.
Naar boven

11. Wat is jullie bankrekeningnummer?

Ons rekeningnummer is IBAN NL 08ABNA0240068238
Naar boven

12. Wanneer krijg ik een overzicht van betaalde rente over het afgelopen jaar?

Voor een aflopend krediet krijgt u het rentebedrag en het eindsaldo in februari toegestuurd.
Naar boven

13. Wordt het tenaamstellingscode achtergehouden en wanneer krijg ik deze weer tot mijn beschikking?

Een verstrekking voorbehoud kan als extra zekerheid worden gesteld. De dealer maakt gebruikt van een opdracht tot tenaamstelling. De tenaamstellingscode wordt in een digitale kluis bewaard en wordt door PSA Financial Services Nederland B.V. naar u verstuurd zodra de financiering volledig is ingelost en beindigd. Deze code is noodzakelijk om het voertuig opnieuw te naam te stellen.
Naar boven

14. Wanneer word ik afgemeld bij het BKR?

Betreft uw contract een aflopend krediet, dan wordt de afmelding gedaan zodra het contract volledig is ingelost. U ontvangt van ons hiervan een bevestiging. Betreft uw contract een doorlopend krediet, dan is het noodzakelijk dat wij van u ook een schriftelijk bericht (per post of mail) ontvangen dat u verder geen gebruik meer wilt maken van de financiering. U ontvangt van ons hiervan dan een bevestiging.
Naar boven

15. Wat is de klachtenprocedure?

U kunt uw brief sturen naar: PSA Financial Services Nederland B.V., Postbus 23341, 1100 DV Amsterdam. Of stuur een e-mail naar klantenservices@psa-finance.com. Zodra wij uw klacht hebben ontvangen, proberen wij deze binnen zeven werkdagen voor u op te lossen. Als Peugeot Finance niet binnen zeven werkdagen een inhoudelijk antwoord kan geven, ontvangt u een schriftelijke ontvangstbevestiging waarin staat wanneer wij verwachten uw klacht te behandelen. Wij stellen alles in het werk om uw klacht binnen zes weken opgelost te hebben. Is uw klacht niet naar tevredenheid opgelost, dan kunt u uw klacht indienen bij het Klachteninstituut Financile Dienstverlening (Kifid). U kunt dit klachtenloket bereiken via www.kifid.nl of telefonisch +31 (0)70 333 8999.
Naar boven

16. Kom ik in aanmerking voor financiering?

We zien graag iedereen zorgeloos wegrijden in een nieuwe Peugeot of Citron. Wel checken we eerst een paar zaken, voor uw en onze zekerheid. Om in aanmerking te komen voor krediet:

beschikt u over een vast of regelmatig inkomen;
bent u niet ouder dan 80 jaar bij einde looptijd;
bent u minimaal 18 jaar;
bent u Nederlands ingezetene of beschikt u over een permanente verblijfsvergunning;
heeft u een geldig legitimatiebewijs.

En om te berekenen hoeveel u veilig kunt lenen houden we ook rekening met:

de hoogte van de inkomsten van uw partner (voor zover van toepassing);
de hoogte van uw woonlasten;
uw overige financile verplichtingen;
de looptijd van de financiering in verhouding tot de leeftijd van de auto;
uw huidige dienstverband.
Naar boven

                      
Contactformulier
Bent u al klant bij ons?
Wat is uw kenteken?
Naam:
E-mail
Telefoonnummer:
Uw vraag:
Verzenden